Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Organisatie

De huisartsen, fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, centrumassistenten en ander ondersteunend personeel zijn in dienst van de stichting. De vele andere zorgverleners die in de gezondheidscentra werkzaam zijn huren ruimtes in de gezondheidscentra. Met de verschillende zorgverleners zijn inhoudelijke samenwerkingsafspraken gemaakt.

De organisatie garandeert continuïteit in beschikbaarheid van zorg van de huisartsen en de fysiotherapeuten. Bij afwezigheid is (onderlinge) waarneming geregeld.

 

Oprichting

De Stichting Sociaal Medisch Centrum Diemen-Zuid is opgericht op 19 januari 1977.

De Stichting stelt zich ten doel:

  • het bieden van geïntegreerde Eerstelijns gezondheidszorg in de meest ruime zin van het woord, alsmede het bevorderen van de welzijnszorg.

De Stichting tracht dit doel te bereiken door:

  • het oprichten en in stand houden in de wijken Diemen- Zuid en Diemen-Noord van een Gezondheidscentrum;

  • het signaleren van behoeften en knelpunten in de gezondheids- en welzijnszorg bij de meest aangewezen instantie.

De Stichting Sociaal Medisch Centrum Diemen-Zuid exploiteert sinds 1983 een gezondheidscentrum gelegen aan de Ouderkerkerlaan 34 te Diemen-Zuid.

De stichting is ten behoeve de contractering van ketenzorg en praktijkondersteuning maat in de Maatschap Diemen/Duivendrecht/Betondorp. De kostenmaatschap is eind 2010 omgevormd tot een maatschap onder de naam  “Zorggroep Diemen-Duivendrecht-Betondorp”.

 

Raad van Toezicht per 1 september 2016

Mw. M. Sprecher, voorzitter

Mw. M.J.J. de Kleijn, vice voorzitter

Mw. E. Rood

Dhr. F. Sier

 

Directeur / bestuurder

M. Dijkstra 

Kamer van Koophandel

De Stichting Sociaal Medisch Centrum Diemen-Zuid is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel Amsterdam en omstreken onder nummer 41197500