Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Anne de Heij

Anne 

Als student gestart in Groningen en afgestudeerd in 1990 te Amsterdam. Sinds 1994 werkzaam in het gezondheidscentrum Diemen- Zuid.

De korte lijnen en directe samenwerking hebben altijd mijn voorkeur gehad om efficiënt te kunnen functioneren als therapeut. Het werken in een centrum geeft daarnaast ook de mogelijkheid tot een bredere beroepsmatige ontwikkeling.

Door de jarenlange interesse voor “de mens achter de klacht” heb ik mij, naast de algemene fysiotherapie, in 1996 kunnen verbijzonderen in de Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek . Het bio-psycho-sociaal model wordt hierin sterk onderschreven; medische aandacht voor de fysieke klacht maar ook voor de persoonlijke specifieke omstandigheden waarin deze zich ontwikkelt. In die benadering is er ruimte voor een actieve zoektocht naar verandering en nieuwe mogelijkheden maar ook voor loslaten en acceptatie. Inzichtgevende-, adem- en ontspanningstherapie maken hier vaak deel van uit. 

Ik richt mij veelal op de persoonsunieke functionele aspecten. Een probleem is altijd afhankelijk van het dagelijkse bewegingsgedrag en juist de gevolgen van de lichamelijke veranderingen; vaak veel minder op het 'iets stuk-of ziek' zijn. Ook binnen revalidatieprocessen van bijv. schouder, heup of knie blijven functies afhankelijk van dagelijks gedrag en de omgang met. Binnen de aandacht voor persoonlijke dynamiek maak ik ook gebruik van lokale interventies; specifieke mobilisatie-, rek-, en tapetechnieken.  

 

Samen met mijn collega Judith ben ik aangesloten op een landelijke netwerk waarin we mensen begeleiden met arbeidsgerelateerde problematiek. Soms geven we ook groepsworkshops m.b.t. 'Gezond Werken' voor o.a. beeldschermwerkers en buitendienstmedewerkers.

De begeleiding van stagiaires Fysiotherapie van de Hogeschool van Amsterdam en onderhoud/controle op ons kwaliteitssysteem (ISO9001/HKZ) vallen ook onder mijn aandacht. Daarnaast ben ik ook bedrijfshulpverlener.

In dit vak blijft het een mooie uitdaging om samen te zoeken naar een manier om optimaal en zelfstandig verder  te kunnen.

Mijn eigen actie en ontspanning vind ik vooral in de muziek en de duiksport.