Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Oefentherapie

Oefentherapie is belangrijk voor actieve revalidatie. Of het nu gaat om een blessure, een doorgemaakte fractuur, herstel na operatie of na plaatsing van een prothese. Het doel ervan is bijvoorbeeld het beïnvloeden van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten of het verbeteren van de spierfuncties en conditie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van specifieke oefentherapie en eventueel trainingsapparatuur om onder andere kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren. Ook het trainen juist voor een operatieve ingreep heeft gunstige effecten op het herstel nadien.

In onze oefenzaal is een ruim aanbod van verschillende trainingsapparaten. Deze zijn erop gericht om zoveel mogelijk functioneel te trainen. De oefenzaal is ingericht met apparaten waaronder: fietsergometers, roei-ergometer, crosstrainer, stepper, een loopband en een trainingszuil. 

In de oefenzaal wordt zowel individueel als in groepsverband getraind. De beweegprogramma’s die worden aangeboden zijn onder andere voor diabetes patiënten, COPD en kinderen met overgewicht.

 De oefenzaal

Nederlandse Norm Gezond Bewegen
Volgens de Nederlandse norm gezond bewegen is het gewenst om tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te hebben. Dit draagt bij aan een goede gezondheid en helpt aandoeningen te voorkomen zoals hart en vaatziekten

Of aan de norm wordt voldaan hangt af van de duur, de frequentie en de intensiteit. Dat wil zeggen dat de hartslag verhoogd moet worden tijdens activiteiten. Dit kan je bereiken door stevig doorwandelen, iets harder op pedalen trappen of eens een flink stuk achter de hond aanrennen. Ook kan je andere activiteiten ondernemen op sport gebied. Hiervoor kunt u kijken op de website 'sport in Diemen'.

            foto fitness