Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Praktijkondersteuning Somatiek

Praktijkondersteuning

Mensen met een chronische lichamelijke aandoening hebben baat bij regelmatige, systematische controles. Dit blijkt moeilijk te realiseren binnen het reguliere spreekuur van de huisartsen. Daarom hebben de huisartsen ervoor gekozen deze taak te delegeren aan hierin gespecialiseerde praktijkondersteuners.

Sinds enige jaren zijn er spreekuren van Rolanda van der Kooi en Yvonne van der Werff. De huisarts verwijst mensen naar hen door en zij werken onder supervisie van de huisarts.

Zij houden zelfstandig spreekuur voor patiënten met:
-       Diabetes Mellitus type II
-       Hart- en vaatziekten
-       Astma/COPD (alleen door Yvonne van den Werff)

De Praktijkondersteuners geven voorlichting over het ziektebeeld, begeleiden mensen met hun medicatie en bij veranderingen in de leefstijl. Daarnaast voeren zij een aantal controleonderzoeken uit. Zo nodig wordt de behandeling bijgesteld.

Rolanda van der Kooi doet tevens huisbezoeken aan ouderen.

Daarnaast kunnen de Praktijkondersteuners ook ingeschakeld worden om bepaalde onderzoeken te doen als b.v. een vaatonderzoek, een longfunctietest of een geheugenonderzoek.

Rolanda van der Kooi is aanwezig van maandag t/m woensdag en om de week op donderdag. Yvonne van den Werff is aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag en op  donderdagochtend.

De spreekuren zijn volgens afspraak. Afspraken kunnen gemaakt worden via de assistenten. Voor inhoudelijke vragen zijn zij doorgaans tussen 11.30 en 12.30 uur via het algemene telefoonnummer te bereiken.

In de huisartsengroep Diemen-Duivendrecht-Betondorp zijn momenteel 7 praktijkondersteuners, die volgens dezelfde protocollen werken en ook regelmatig onderling overleg hebben.